Chalk Paint™-kurser

Varmt välkommen till inspirerande kurser i gårdsbutiken i Brunnby. Här får du möjligheten att lära dig massor om den fantastiska färgen, träffa likasinnade och ha en riktigt kreativ och rolig dag/kväll. Välj bland olika kurser nedan.


TIPS! Boka ett eget kurstillfälle med kompisgänget (4-6 stycken). Prata med kompisarna eller kollegorna och hör av er till mig. 

OBS! 50 kr rabatt per person vid gruppbokning dagtid (kl. 9-12 eller 12-15).


Kursanmälan: görs till lina.antelin@gmail.com eller 070-4951629. Begränsat antal platser. När du fått bekräftelse att du har fått plats på kursen betalas kursavgiften till BG 855-1616, senast en vecka före kursdagen. Anmälan är bindande. Får du förhinder kan du överlåta platsen till någon annan och du hittar då din ersättare själv.

Plats: Butiken "Lina på Landet" i Brunnby Märsta. Vägbeskrivning finns under fliken "om företaget".

Varmt välkommen / Lina


Introduktion

Lör 19 okt kl. 12-15 (2 platser kvar)

Den här kursen passar dig som är nyfiken på Chalk Paint™ och vill ha handledning innan du börjar måla på egen hand. En lättsam kväll när vi pratar om och testar Annie Sloan’s härliga färg. Vi målar en mindre inredningsdetalj som du sedan får ta med dig hem. Du lär dig grunderna till att måla med Chalk Paint™ och du får tips och råd hur du uppnår bästa möjliga resultat. Du lär dig att måla, slipa, vaxa med Clear och Dark Wax samt prova på krackelering.

Pris: 550 kr inkl. fika och material.

Tid: ca 2,5-3 timmar.

Kreativ helg

26-27 okt kl. 9-15 FULLBOKAD

23-24 nov kl. 9-15 (4 platser kvar)

7-8 mars kl. 9-15 (5 platser kvar)

Prova på möbeltapetsering och möbelmålning med Chalk paint™. Under en hel helg frossar vi i skapande och kreativitet! Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av tapetsering eller målning, vi anpassar helgen efter dig! Vi rekommenderar att börja med ett enklare projekt som t.ex. en stol/karmstol/pall/byrå/skänk (ej fåtölj, soffa eller högskåp). Maila oss en bild på önskad möbel att ta med för godkännande, detta p.g.a. tid och platsbegränsning.

Pris 2500 kr per person

Tid Lör-sön 09:00-15:00

Läs gärna mer här om vad som ingår. 

Måla din egen möbel

Varje onsdag & fredag under butikens öppettider (max 3 personer/dag)

Ta med en egen liten möbel som du lätt kan bära in själv till butikens verkstad. Allt material finns till ditt förfogande - färg, vax, metallicvax, penslar, schabloner och krackelering. Du får inspiration, tips och råd för att uppnå bästa resultat. Du kan även ta med en eller två mindre saker (t.ex. ljusstakar, krukor) som du kan måla under tiden möbeln torkar. Möbeln skall vara rengjord och vid behov spärrgrundad innan du kommer.

Pris: 650 kr inkl. fika och material.

OBS! Bokas senast dagen innan.


Rost & Betong

Endast gruppbokning (4-6 pers)

Det går också att anmäla sitt intresse så återkommer vi med ett kursdatum.

Den här kursen passar dig som älskar känslan av rost och betong. Här lär du dig teknikerna för att skapa dessa effekter med Chalk Paint™. Du tar själv med dig minst två mindre saker att måla på, exempelvis kruka, ljusstake, lampfot, ram eller liknande.

Pris: 550 kr inkl. fika, färg och vax.

Tid: ca 2 timmar.

Teknik 

Endast gruppbokning (4-6 pers) 

Det går också att anmäla sitt intresse så återkommer vi med ett kursdatum.

Den här kursen passar dig som gått introduktionskursen eller som på egen hand redan målat med Annie Sloan's Chalk Paint. Här får du lära dig olika tekniker för att göra övergångar mellan olika färger (ombre). Du får även prova Annie's Frottage-teknik som skapar vackra mönster. Vi övar även på torrborstning (dry brush) och provar Annie's Gilding Wax (metallicvax). Proverna som du skapar får du sedan ta med dig hem.

Pris: 750 kr inkl. fika och material.

Tid: ca 2,5-3 timmar.

Drivved & patina 

Endast gruppbokning (4-6 pers)

Det går också att anmäla sitt intresse så återkommer vi med ett kursdatum.

Den här kursen passar dig som gillar utseendet av gammalt och rustikt. Här lär du dig att ”förvandla” nytt till gammalt med Chalk Paint™. Med färg och vax får vi nya brädor att se ut som drivved och nya krukor att se åldrade och ärgade ut. Det vi målar får du sedan ta med dig hem. I butiken finns vackra knoppar och beslag att köpa till för den som exempelvis vill skapa en unik knoppbräda/klädhängare. 

Pris: 550 kr inkl. fika och material.

Tid: ca 2 timmar.