kr

Kundvagn

Säker utcheckning
0

Renoverade möbler

Vi älskar återbruk och tycker att vi alla ska försöka ta vara på det gamla! Förvandla något gammalt och trist till något fint och personligt. Du kanske har ärvt en gammal byrå som har tappat färg och stil? För att den ska passa in hemma hos dig kanske den behöver lite hjälp på traven med hjälp av färg, dekorationer och nya beslag. Vi har det som behövs för att pigga upp dina gamla möbler och inredningsdetaljer. Du kan antingen ta hjälp av oss för att förvandla din gamla möbel eller så gör du den roliga förvandlingen själv. Hos oss kan du köpa den miljövänliga färgen Annie Sloan Chalk Paint™ med tillbehör såsom penslar, vax och lack samt olika slags trädekorationer (ormanet) och fina knoppar och beslag. Det mesta finns att beställa här i webbutiken.

Nedan ser du bilder från några av våra förvandlingar.

Sköna gröna

Det lilla ekskåpet målades med en blandning av Chateau Grey och Paris Grey. Torrborstad med Cream och vaxad med Clear Wax. Det var innan den nya kulören Coolabah Green kom, vilken påminner väldigt mycket om denna nyans.

Marinblå byrå

Det behövs varken speciella tekniker eller blandningar för att få ett bra resultat. Den bruna byrån fick en ny lyxig kostym i marinblått – närmare bestämt kulören Oxford Navy med Clear Wax. Simple as that!

Lilla lila

Den lilla byrån var ett målningsuppdrag och kunden önskade den lila kulören Rodmell. Toppskivan målades med Graphite. Byrån vaxades med Clear och Black Wax samt fick nya beslag som även dessa målades med Chalk Paint – i kulören Graphite.

Skänken Paris

En liten ekmöbel med fina dörrar målades med Paris Grey. De ljusare partierna i mitten av dörrarna är en blandning av Paris Grey och Old White. Sedan vaxades hela möbeln med Clear Wax. 

Brunt halvmånebord

Bordet var tidigare målat med en grå lackfärg och hade en trasig list på nedre kanten. Listen byttes mot en pärllist (ornament från Linas butik). Sedan målades bordet med den mörkbruna blandningen Honfleur och Graphite (lika delar) och vaxades med Clear och Black Wax.

Ruff Romance

En liten skänk med många skador behövde en hel del spacklingsjobb innan målningen. Därefter målades den med flera olika nyanser av brunt, grått och rosa. Först och främst den mörkbruna blandningen Graphite och Honfleur (lika delar). Den rosa blandningen är Scandinavian Pink och Paris Grey som målades tillsammans med French Linen ”vått i vått”. 

Skrivbordet ”Go Green”

Tidigare vitmålat med lackfärg – helt utan liv – fick betydligt mer karaktär med Chalk Paint. Det behövdes två lager av den mörkgröna blandningen Amsterdam Green och Graphite (lika delar). Därefter Clear, Black och Gilding Wax. Plus tjusiga, blänkande beslag från Linas butik, förstås. 

Pottskåpet

Här blev den gulnade fulfurun verkligen borttrollad. Ett fint ornament på skåpsdörren och sedan några omgångar med färg. Först målades möbeln med en mörkbrun blandning av Honfleur och Graphite (lika delar). Sedan målades Country Grey tillsammans med den mörkbruna färgblandningen ”vått i vått”. Sedan vaxades pottskåpet med Clear Wax och lite Gilding Wax Bright Gold.

Olivskåpet

Ett charmig, men slitet skåp fick ett helt nytt utseende efter många timmar i verkstan. Det skadade träet i dörrarna ersattes med glas. Skåpet målades med en blandning av Olive (2 delar) och Graphite (1 del). Därefter vaxades skåpet med Clear Wax och fick nya fina beslag från butiken. 

Challenge-byrå

Lina blev utvald (tillsammans med nio andra återförsäljare runt om i världen) att delta i Annie Sloan’s Challenge. Utmaningen var att måla en byrå med FEM specifika kulörer. Byrån fick först och främst fina ornament och sedan målades hela byrån med Emperor’s Silk och Old Violet ”vått i vått”. Med hjälp av Paloma blev det lite ljusare partier. Ornamenten torrborstades med Chateau Grey. Toppskivan målades med en blandning av Chateau Grey och Old White. Sist användes Clear och Black Wax. 

Ekskåpet ”Winter”

En av de tyngsta möblerna vi har jobbat med! Färgsättningen blev favoriten med Aubusson Blue i botten och sedan blandningen Duck Egg Blue och Paris Grey (lika delar). Därefter framhävdes de vackra utsmyckningarna med French Linen och Old White. Slutligen vaxades skåpet med Clear Wax. 

Skänken ”50 shades of grey”

Skänken målades först med ett lager French Linen och därefter med Paris Grey tillsammans med French Linen ”vått i vått”. Torrborstad med Old White. Sedan Clear och Black Wax. 

Sybordet ”Pink”

Ett litet sybord fick nytt liv med hjälp av ett litet ornament, ny härlig färg och glammiga knoppar. Kulören är Capri Pink med Clear och Black Wax.

Skänken ”Mrs Blue”

Målad med en blandning av Aubusson Blue och Svenska Blue (ca 3 delar Aubusson och 1 del Svenska). Vaxad med både Clear och Black Wax. 

Linneskåpet ”Bella Donna”

Kulörer som använts: I botten användes en mix av Honfleur och Graphite. Därefter ”lager på lager” med Coco och French Linen och Paris Grey. Torrborstad med Old White och vaxad med Clear Wax.

Titta på våra renoverade möbler till salu

Besök Butik
© 2024 | Lina på Landet
N
Y
H
E
T
S
B
R
E
V
magnifiercrossmenuchevron-down