kr

Kundvagn

Säker utcheckning
0

Gårdsbutik

Vackert återbruk

Sommaren 2015 öppnade inredningsbutiken "Lina på Landet" i utkanten av Märsta, närmare bestämt i Brunnby där bondtösen Lina är uppvuxen. Butiken har en ekologisk inriktning och stor del av sortimentet är återvunnet, miljövänligt och närproducerat. Gamla möbler tas om hand, får nytt liv och hittar nya hem runt om i hela landet – från norr till söder.

Lina på Landet Gårdsbutik Stockholm Arlandagårdsbutik lammskinn

Handplockad inredning

Här hittar du en blandning av nya och gamla inredningsdetaljer, hantverk, renoverade möbler och den miljövänliga och omtyckta kvalitetsfärgen Chalk Paint™ decorative paint by Annie Sloan. Populärt bland kunderna är även svenska lammskinn, ekologiska doftljus, vackra speglar samt alla fina knoppar och möbelbeslag.

Handmålade möbler

Lina har noga valt ut möbler och inredningsdetaljer som säljs i gårdsbutiken. Möblerna har bra förvaring och är förstås vackra att titta på – som ett smycke i rummet. Lina gillar att måla möbler i olika färger, och grönt är hennes egen favorit. Kunderna föredrar mest svart och olika nyanser av grått. De är oftast lättplacerade och ”ett säkert kort”. Detaljer i mässing ger en lyxig känsla i kombination till det rustika.

svarta möbler inredningsbutikmålade resväskor

Inspiration

Det mesta går att måla – stort och smått. I butiken finns inspiration från golv till tak – alltifrån slitna, gamla resväskor till ramar, krukor, ljusstakar och såklart alla maffiga skåp. Lina håller kurser för den som gillar att skapa och inreda. Oavsett om du kan mycket eller lite (eller ingenting) är du varmt välkommen att lära dig mer.

Boka en kurs här.
Välkommen in
Butikens inredning består till största delen av återbruk. Alltifrån återvunnet virke som använts till golv, väggar och hyllplan till vackra, gamla pardörrar. Här får allt som är slitet och gammalt en andra chans. Många omtänksamma kunder tipsar om möbler som är i behov av renovering. Lina hämtar möbler runt om i landet och sedan tas de om hand i butikens verkstadsdel, där förvandlingen sedan kan börja.
Verkstad Lina på Landetverkstan i Gårdsbutik
renovera gårdsbutikbyta golv lada

Hur det hela började…

Drömmen om en egen gårdsbutik fanns under många år, men jakten på butikslokal var svår. Linas pappa Tord kom med idén att renovera en del av den gamla ladan på gården. ”Börja här, så kan du flytta senare”.

Hela familjen arbetade hårt med renoveringen som verkligen gjordes från grunden. Ut med allt gammalt, in med isolering och tillbaka med det gamla virket som fortfarande var i bra skick.

Det lyckades och kunderna kom från dag ett. Butiken och verkstaden är i full gång och många nya kunder fortsätter att hitta ut på landet.
Lina på Landet
Butikens öppettider:

ONSDAG 11-18
FREDAG 11-17
LÖRDAG 11-15
© 2024 | Lina på Landet
N
Y
H
E
T
S
B
R
E
V
magnifiercrossmenuchevron-down