kr

Kundvagn

Säker utcheckning
0

Giverny Chalk Paint

115 kr449 kr

Giverny Chalk Paint är en klar, kall blå kulör som är perfekt i modern inredning.
Artikelnr: giverny-chalk-paint Kategori: Etiketter: , , , ,
Share:
Beskrivning
Ytterligare info
Recensioner

Giverny Chalk Paint från Annie Sloan är en klar, kall blå kulör som är uppkallad efter byn i norra Frankrike där Claude Monet bodde, där denna klarblå färg var speciellt populär i början av 1900-talet. Den är även perfekt för en modern inredning och vi gillar den extra mycket med Black Wax.

Annie Sloan Chalk Paint™ är en fantastisk färg som fäster på de flesta ytor och material såsom trä, metall, glas, porslin och även tyg. Du behöver inte slipa eller använda grundfärg för att färgen ska fästa. Rengör ytan som ska målas, gärna med målartvätt eller något som löser fett och smuts. Sedan är det bara att öppna färgburken och börja förvandlingen!

Några tips på vägen:

Om du har en möbel som ska målas är det enkelt att tvätta rent med målartvätt och torka med en ren handduk. Se till att det är den sortens målartvätt som inte behöver sköljas av efteråt.

Om du behöver spackla skador kan du använda vanligt snickerispackel och därefter slipa med fint sandpapper.

I vissa fall behöver ytan behandlas med spärrgrundfärg eller schellack (finns i vår webbutik). Behandla med fördel hela ytan som ska målas för att få ett jämnt resultat. Detta gäller:

  • Obehandlat trä med kvistar.
  • Feta ytor, såsom oljade möbler eller feta träslag som teak.
  • Betsade ytor som ibland kan ”blöda”. Detta visar sig dock snabbt om du provmålar med Chalk Paint. Om ytan blir missfärgad är det bara att spärra med schellack/spärrgrund och därefter fortsätta med Chalk Paint.
  • Spacklade ytor får också en jämnare yta om du spärrar den före målning.

Ytterligare information

Storlek

1 liter, 120 ml, 500 ml

Teknisk information

120 ml räcker till ca 1, 5 kvm 1 liter räcker till ca 13 kvm. Övermålningsbar efter ca 30-40 min. För att fördjupa färgen och skydda mot fläckar bör den förseglas med vax eller lack från Annie Sloan.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.

Relaterade produkter

© 2024 | Lina på Landet
N
Y
H
E
T
S
B
R
E
V
magnifiercrossmenuchevron-down